Eu am o teorie referitoare la afaceri. Daca afacerea mea este de succes. Acest lucru nu se datoreaza, vremii, timpului sau anumitor conditii din economie. Acest lucru se datoreaza in primul rand mie, adica omului din spatele afacerii. Daca iau deciziile corecte afacerea va merge bine, daca gresesc afacerea mea va merge prost.
Ca afacerist in primul rand trebuie sa ai incredere in tine, apoi trebuie sa ai viziune si sa stii sa privesti in ansamblu, sa nu te limitezi la linia orizontului si sa ai stiinta sa vezi si dupa deal, sa stii ce se intampla si acolo de unde nu-ti parvin informatii. trebuie sa stii domeniul in care activezi sa cunosti foarte bine piata careia te adresezi iar dac vinzi sa cunosti plusurile si minusurile produsului tau, daca ai goluri in cunostintele tale antreprenoriale, nu trebuie sa eziti sa te opresti in loc si sa ti le umpli. cand nu vei ezita in lurea deciziilorsi nu vei avea lacune in cunostinte, atunci vei inspira siguranta angajatilor tai si vei reusi sa insufli clientilor decizia de a cumpara de la tine.
Oameni de afaceri de succes, indiferent de sfera de activitate, se caracterizeaza printrăsături comune. In lume de astazi, succesul nu apare pur si simplu. Ruşii au dezvoltat un concept numit "anthropomaximology", în care încearcă să răspundă la întrebarea de ce unele persoanesunt mai performante decât altele. In timp am cautat sa-mi fac si eu anthropomaximology meu propriu şi sa constatat că există anumite calităţi care descriu oameni de afaceri de succes. Iată câteva:
1. Ei in mod constant isi stabilesc obiective cat mai inalte. daca am face o comparatie am putea spune ca ei marii oameni de afaceri sunt ca alpinistii, cauta sa ajunga in varf pentru ca de acolo se vede mai bineiar de acolo din varf cauta altevrfuri la fel de inalte sau chiar mai inalte pentru a le escalada. de aici deducem ca mereu trebuie sa fim conectati la competitie si mereu trebuie sa cautamnoi si noi obstacole de depasit, noi si noi trepte de urcat in vederea completarii afacerii noastre. In acest moment chiar stau si ma intreb oare eu de ce m-am oprit, dar asta e o problema personala si nu cred ca e cazul s-o mai dezbatem aici. Comunistii ziceau ceva de genul"familia celula de baza a societatii"si cred ca in mare parte este si adevarat,pentru ca daca nu simti acea liniste psihica pe care ti-o da numai increderea in cei dragi langa care te simti cumva protejat si unde stii ca orice s-ar intampla vei gasi oricand un sprijin. Eu personal am cautatsa gasesc acel punct desprijin cu care sa rastornuniversul si tocmai cand credeam ca l-am gasit am costatat ca punctul meu de sprijin are o structura neomogenasi s-a spartIn afaceri esti mereu in competitie, intr-o competitie dura in carte concurenta te va sanctiona la cel mai mic pas gresit, aici nu e loc de scuze si de noi incercari
Aceste cateva randuri imi aduc aminte de cateva cunostinte care la un moment dat m-au anuntat foarte zambarete si incantate: "-Stii mi-am facut firma!" Asta cam prin anii 90, pentru ca imediat dupa miscarile din 89, cine avea o firma avea si impresia ca este un om realizat si un mare afacerist sra si vorba de atitudine deoarece dac avea societatesau firma se deducea ca esti in pas cu lumea si esti de acord sa renunti la apucaturile comuniste, foarte multi din cei care si-au deschis o firma nu au mai apucat nici sa activeze dar unii cazul si mai grav in loc sa prospere au cunoscut un drum descendent pierzand si bruma de capital pe care cu greu au adunat-o.deci indemnul meu este unul singur atunci cand vreti sa intrati in lumea afacerilor, incercati sa va analizati cat mai obiectiv pentru a vedea daca aveti acele calitati necesare unui om de afaceri sau nu. pub-5405074137397661
luni, 8 februarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu